تجهیزات سرمایشی و برودتی

تجهیزات سرمایشی و برودتی جزتجهیزات آشپزخانه صنعتی هستند که برای فراهم کردن دمای پایین جهت خنک سازی کالا مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات انواع مختلفی دارند که در ادامه مطلب به آنها اشاره می کنیم با ما همراه باشید:

انواع تجهیزات سرمایشی و برودتی

 انواع تجهیزات سرمایشی و برودتی عبارتند از:

  • تجهیزات سرمایشی خانگی: مانند یخچال ها و فریزر ها که برای نگهداری انواع موارد غذایی استفاده می شود، کولرگازی ها برای تهویه محیط آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد و چیلرهای خانگی که برای خنک کردن ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تجهیزات سرمایشی صنعتی: که این تجهیزات برای مکان هایی مانند آشپزخانه های صنعتی یا کارخانه جات استفاده می شود که شامل موارد زیر هستند:

– چیلرهای صنعتی که برای خنک کردن کالا مورد استفاده قرار می گیرد، کندانسورها مبدل حرارتی هستند که برای از بین بردن گرما از گاز مبرد مورد استفاده قرار می گیرد و برج های خنک کننده که کار آن ها خنک کردن آب در حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

  • تجهیزات بردوتی تجاری که در مکان های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد و شامل موارد زیر است:

– سردخانه ها جهت نگه داشتن انواع دارو و مواد غذایی حساس

– ویترین ها برای نمایش و نگهداری انواع مواد غذایی در فروشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

– یخ سازها برای تولید کردن یخ به کار می رود یخ ساز ها در کافی شاپ ها و رستوران ها بسیار کاربردی هستند.

  • اجزا و قطعات سرمایشی شامل:

– کمپرسور که جهت فشرده سازی گاز مبرد مورد استفاده قرار می گیرد این تجهیز قلب سیستم های سرمایشی محسوب می شود.

– اوپراتور برای خنک کردن دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند حرارت دستگاه را جذب کند.

– مبرد یک ماده شیمیایی می باشد که برای انتقال دادن حرارت مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد تجهیزات سرمایشی و برودتی چیست؟

تجهیزات سرمایش و برودتی مهم ترین نقش را در حفظ کیفیت کالا ها و محیط را دارنتد و می توانند دما را به طور دقیق تنظیم کرده و حفظ نمایند. این تجهیزات در صنایع مختلفی کاربرد دارند از جمله: در صنعت های تجاری، خانگی و… که در ادامه مطلب در مورد هر کدام توضیح کامل تری خواهیم داد:

کاربرد تجهیزات سرمایشی و برودتی در صنایع غذایی: سردخانه های صنعتی برای نگه داری طولانی مدت انواع محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد و یخچال های صنعتی برای نمایش و خنک نگه داشتن محصولات در دمای مناسب مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد تجهیزات سرمایشی و برودتی در صنایع دارویی و پزشکی: که سرد خانه ها برای نگه داری انواع داروها و کالا های حساس مورد استفاده قرار می گیرد. و یخچال های آزمایشگاهی برای نگه داری نمونه های آزمایشگاهی و دارو های خاص مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربرد تجهیزات سرمایشی در سیستم های تهویه مطبوع: که چیلرها و کولرهای ازی برای خنک کردن محیط های اداری،صنعتی و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد و برج های خنک کننده برای خنک کردن آب ها در مکان های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد تجهیزات سرمایشی در صنایع حمل و نقل: که کانتینر های یخچالی برای حمل و نقل کردن انواع مواد غذایی و دارو مورد استفاده قرار می گیرد. و کامیون های یخچال دار برای جا به جا کردن انواع محصولات تازه و منجمد استفاده می شوند.

کاربرد تجهیزات سرمایشی در صنایع نفت،گاز و پتروشیمی: که برای خنک کردن و کنترل کردن دمای پالایشگاه ها و پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد تجهیزات سرمایشی در خانه : که یخچال ها و فریزر ها جهت نگهداری انواع مواد غذایی و کولرهای آب و گازی برای خنک کردن محیط خانه مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد تجهیزات سرمایشی در رستوران ها و کافی شاپ ها: که یخ ساز ها برای تولید کردن یخ استفاده می شوند و فریزر های صنعتی برای ذخیره کردن انواع مواد غذایی در حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر این تجهیزات سرمایشی و برودتی می توانند از رشد باکتری ها جلوگیری کنند و ماندگاری محصولات را بیشتر کنند که این کار باعث حفظ کیفیت و ایمنی محصولات می شود.

نکات مهم هنگام انتخاب تجهیزات سرمایشی و برودتی

اگر قصد خرید تجهیزات سرمایشی و برودتی را دارید حتما به نکات زیر توجه کنید ما به شما کمک می کنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید با ما همراه باشید:

– به مصرف انرژی و بازدهی تجهیزات توجه کنید که حتما دارای برچسب انرژی باشد و استاندارد باشد.

– دارای قابلیت اینورتر باشد تا انرژی کمتری مصرف کند.

– به ظرفیت تجهیزات حتما دقت کنید و متناسب با حجم مد نظر خود انتخاب کنید، تجهیزاتی انتخاب کنید که ظرفیت مناسبی داشته باشند تا انرژی دستگاه هدر نرود و طول عمر دستگاه بیشتر شود.

– تجهیزات را با توجه به نوع کاربرد خود انتخاب کنید مثلا سردخانه ها و چیلرها و ویترین های برودتی با توجه به صنعتی بودن یا تجاری بودن محصول شما باید انتخاب شوند، در صورتی که فروشگاه دارید حتما از دستگاهایی که قابلیت کنترل دقیق دما و رطوبت را دارند استفاده کنید.

– به نوع و کیفیت مبرد توجه کنید که سازگاری کاملی با قوانین زیست محیطی داشته باشد و اثر گلخانه ای آن پایین باشد.

– برند تجهیزات حتما معتبر باشد و دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشد.

– حتما از دستگاه های با کیفیت بالا استفاده کنید تا بتوانید مدت زمان طولانی از آنها استفاده کنید.

– در صورتی که قصد خرید سرمایشی برای محیط های مسکونی و اداری هستنید حتما از تجهیزات کم صدا استفاده کنید.

– هزینه های نگهداری و تعمیرات تجهیزات را بررسی کنید، تجهیزاتی را انتخاب کنید که به راحتی به قطعات یدکی آنها دسترسی کامل داشته باشید.

– تجهیزات دیجیتال و هوشمند را در اولویت قرار دهید زیرا به راحتی می توانید دما را مدیریت کنید و بهره وری بهتری داشته باشید.

– تجهیزات خود را با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه خود انتخاب کنید تا سازگار باشند و دچار مشکل نشوند.

– تجهیزاتی انتخاب کنید که قابلیت ارتقا دادنن یا گسترش دادن ظرفیت در آینده را داشته باشد.

حداقل مبلغ مورد نیاز برای تهیه تجهیزات سرمایشی و برودتی

حداقل هزینه برای تهیه تجهیزات سرمایشی و برودتی به عواملی مانند مدل دستگاه، ظرفیت آنها، برند و کاربرد آنها مثلا صنعتی یا خانگی بودن آن بستگی دارد که ما در ادامه مطلب به هزینه های تقریبی تجهیزات متداول سرمایشی و برودتی می پردازیم با ما همراه باشید:

– هزینه کولرهای آبی و سلولزی برای فضاهای کوچک حدود دو میلیون و هشتصد می باشد و برای فضاهای بزرگ حدود 5 میلیون و پانصد.

– اگر قصد تهیه کولرگازی داری کولر گازی برای محیط کوچک حدود 9 میلیون تومان و برای محیط بزرگ حدود 24 میلیون تومان هزینه دارد.

– هزینه یخچال های صنعتی مانند یخچال های ایستاده یک درب حدود 15 میلیون می باشد، هزینه یخچال های ویترینی حدود 20 میلیون تومان می باشد.

– هزینه فریزرهای صنعتی حدود 18 میلیون تومان می باشد و مدل های ایستاده حدد 25 میلیون تومان می باشد، فریزرهای ایستاده ظرفیت بیشتری دارند.

– هزینه چیلرهای صنعتی برای محیط های کوچک حدود 500 میلیون تومان و برای محیط های بزرگ حدود یک میلیارد و پانصد می باشد.

– هزینه قطعات جانبی به ظرفیت و برند دستگاه بستگی دارد به عنوان مثال برای کمپرسورهای کوچک حدود 10 میلیون تومان می باشد.

– هزینه انواع شیرآلات و اتصالات تغریبی می باشد و می تواند از چند صد هزار تومان تا چند میلیون قیمت داشته باشد.

*توجه کنید که این قیمت ها تقریبی هستند و با توجه به نوسانات باز ممکن است تغییر کند برای دریافت اطلاعات دقیق قیمت می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.